Welkom op de site van Robin te Slaa

Robin te Slaa is zelfstandig historicus en auteur. Naast boeken en artikelen publiceert hij regelmatig opiniestukken. 

Zijn laatste boek Fascisme. Oorsprong en ideologie verscheen op 12 oktober 2022. De Volkskrant waardeerde het met vijf sterren.

 

 Samen met Edwin Klijn werkt hij aan een trilogie over de geschiedenis van de NSB. Het tweede deel kwam half april 2021 uit.

In de Volkskrant schreef Anet Bleich: ‘De grote verdienste van De NSB  Twee werelden botsen, 1936-1940 van Edwin Klijn en Robin te Slaa, is dat het een helder licht werpt op de persoonlijkheid en de ontwikkeling van Mussert en van zijn beweging. (…) Het boeiende aan dit deel van de NSB-trilogie is dat het boek stap voor stap laat zien hoe de radicalisering zich voltrokken heeft. (…) Ook dit tweede deel van hun trilogie [is] een waardevolle, onmisbare bijdrage aan de Nederlandse geschiedschrijving.’ 

De NSB. Ontstaan en opkomst van de NSB (3e druk)

Over het eerste deel van de geschiedenis over de NSB (2009) stelde Geert Mak in het Boekenweekmagazine 2013: ‘Te Slaa en Klijn hebben prachtig wetenschappelijk werk geleverd, elk document omgekeerd en bekeken, en brengen veel nuances aan in onze kijk op de NSB. Dit boek gaat over de ontstaansgeschiedenis, ik kijk uit naar het volgende deel.’

‘De definitieve geschiedenis van de NSB in haar begin fase’ (…) ‘een historiografische prestatie van formaat’  NRC Handelsblad (vijf ballen).

‘De auteurs zijn er voortreffelijk in geslaagd om de NSB een gezicht te geven in de context van haar eigen tijd.’ de Volkskrant (vijf sterren).

 

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Robin Te Slaa. Bookmark de permalink.